Art Bridge with Lovely Friends eTwinning Projesi

Art Bridge with Lovely Friends eTwinning Projesi

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Bahar Duruş’un Cumhuriyet Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri ile katılmış olduğu Art Bridge with Lovely Friends adlı eTwinning Projemiz kasım itibarı ile çalışmalarına başlamıştır. Projemiz Turkey(10), Spain(8), Romania (9),  Croatia(1), Bulgaria(1), Greece (2), Italy (4), Portugal (1), Hungary (1), Slovenia (1), Poland (1), Estonya (1) olmak üzere 12 Avrupa ülkesinden toplam 37 okulun katılımı ile çalışmalarını sürdürmeye devam eden uluslararası bir eTwinning projesidir.

Artık sınırların kalmadığı büyük bir ülke olan dünyamızda yeni kurulan dostlukları güçlendirmek, yarınlara daha iyi eserler bırakmalarını sağlamak için yeni sanatsal çalışmalar tasarlayıp dijital ortama aktarmak projemizin amaçlarındandır.  Eserler tanıdığımız sanatçıların eserleri olabileceği gibi kültürlere ait önemli kişilerin eserleri de olabilir. Bazen maske yapacağız, bazen de küçük bir hikaye yazacağız. Küçüklerimiz boyayacak, büyüklerimiz yazacak. Zaman zaman müziğin ritmini duyacağız ve ona ayak uyduracağız. Bazen müzik eşliğinde duygularımızın ritmini yakalayacağız, bazen de boyalarımız yeni eserlerimizi konuşturacak.

Our eTwinning Project named Art Bridge with Lovely Friends, in which our school's Turkish Teacher Bahar Duruş participated with the 8th grade students of Cumhuriyet Secondary School, started its work as of November. Our project Turkey(10), Spain(8), Romania (9), Croatia(1), Bulgaria(1), Greece (2), Italy (4), Portugal (1), Hungary (1), Slovenia (1) It is an international eTwinning project that continues its work with the participation of a total of 37 schools from 12 European countries, including Poland (1) and Estonia (1).

The aims of our project are to strengthen newly established friendships in our world, which is a big country where there are no borders anymore, and to design new artistic works and transfer them to the digital environment in order to leave better works for the future. The works can be artists we know as well as works belonging to important people belonging to cultures. Sometimes we will make a mask, sometimes we will write a little story. Our little ones will paint it, our elders will write it down. From time to time we will hear the rhythm of the music and keep up. Sometimes we will keep the rhythm of our emotions accompanied by music, and sometimes our paints will make our new works speak.

Yayın: 22.11.2023 - Güncelleme: 22.11.2023 13:35 - Görüntülenme: 258