Biz Çöp Değiliz

19-10-2018

Okulumuz Teknoloji Tasarım Öğretmeni Neriman Kurt tarafından gerçekleştirilen projede amacımız çevreye duyarlılığı arttırmak, geri dönüşümün doğamız açısından önemini fark ettirmektir. Bu amaçla öğretmenimiz " Biz çöp değiliz!" sloganıyla yola çıkarak "çöp" diyerek attığımız malzemelerle neler yapılabileceğini hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını kullanarak hazırladıkları defileyle izleyenlere göstermiş oldular.

Konuyla ilgili olarak Teknoloji Tasarım öğretmenimiz Neriman Kurt  "Tükettiğimiz maddeleri yeniden dönüşüm halkası içine katabildiğimiz zaman öncelikle bunların tekrar ham madde olarak kullanılmasını sağlamış oluruz. Böylece insan nüfusunun artışı ile paralel olarak artan tüketimin doğal dengeyi bozmasını - doğadan aldıklarımızı tekrar doğaya vererek az da olsa- engellenmiş oluruz." Diyerek projenin önemini bizlere bir kez daha vurgulamış oldu.

19-10-2018
Yayın: 19.10.2018 - Güncelleme: 12.12.2019 11:03 - Görüntülenme: 499